^Догори

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Бухович Микола Павлович

byhovich

Авторизація на сайті

Медіа-світ Березнівської ЦСПШБ

zspshb

Погода

Статистика

Сьогодні, 29 вересня, у ліцеї відбулося відкриття меморіальної дошки на честь випускника нашого закладу Ігоря Чміля, який загинув 18 грудня 2022 року під час виконання бойового завдання щодо захисту територіальної цілісності і незалежності України в районі населеного пункту Берестове Бахмутського району Донецької області.

Ігор Іванович з 1984 року по 1994 рік навчався у Березнівській загальноосвітній школі №1, а далі продовжив навчання у Дубенському медичному училищі за спеціальністю «лікувальна справа».

img 012

Він дуже любив спорт і у 1995 році отримав диплом за перше місце в обласних змагання з боксу.

Його любов до спорту та відданість професії медика визначила його подальший життєвий шлях – Ігор Іванович працював інструктором з лікувально-фізичної культури в Березнівській центральній лікарні, а згодом – викладачем спортивної медицини в Березнівському Західноукраїнському коледжі «Полісся».

В травні 1997 року був призваний і проходив службу в рядах Національної Гвардії України.

Із початком військової агресії російської федерації проти України, 26 лютого 2022 року, Ігор вступив до лав Березнівської територіальної оборони, а на початку грудня 2022 року був направлений для участі у заходах, необхідних для оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави, до військової частини Збройних Сил України в мотопіхотний батальйон десятої окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс».

Право відкрити меморіальну дошку було надано рідним героя – матері Чміль Тетяні Андріївні, дружині Чміль Ларисі Володимирівні.

img 014

До присутніх звернулися Березнівський міський голова Руслан Пилипчук, мама загиблого воїна – Тетяна Андріївна.

Настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці Православної Церкви України, військовий капелан, Назарій Момотюк освятив щойно відкриту меморіальну дошку.

Хвилиною мовчання всі присутні вшанували пам'ять загиблого захисника України та поклали квіти до меморіальної дошки.

Пам'ятний знак на стіні ліцею буде постійним спогадом про патріотизм та героїчний подвиг Героя-захисника.

Сьогодні близьким родичам загиблого воїна вручено Орден «За Мужність» ІІІ ступеня, яким Президент України Володимир Зеленський нагородив Ігоря Чміля 06 червня 2023 року (посмертно).

У скорботі схиляємо голови. Вічна пам'ять і слава українському воїну, який захищав кожного з нас та віддав своє життя за світле майбутнє України.

Герої не вмирають.

img 025